Gazonverzorging

Hoe dan?

Het hele jaar een mooie donkergroene grasmat. Dat is wat we allemaal graag willen. Het liefst van echt gras en niet van dat ‘saaie’ kunstgras. Toch?

Om een gazon of speelveld mooi te houden, is er verzorging met kennis van zaken nodig. Het gras vraagt namelijk elk seizoen een andere verzorging.

Nu we volop in de wintermaanden zitten, hebben we al snel het idee dat we in de tuin weinig tot niks kunnen doen. Zeker het gazon laten we gemakkelijk voor wat het is. Het ziet er immers nog wel een beetje groen uit. Maar niets is minder waar.

In de herfst vallen er bladeren op het gazon, wat de bodem verzuurt. Een zure bodem is echter slecht voor uw grasmat en het zorgt voor mosvorming.  Wat te denken van onze voetstappen op het bevroren of besneeuwde gras? Misschien denkt u dat dat geen kwaad kan, maar dat is een vergissing. Dit kan namelijk leiden tot brandplekken in het gazon en dat zorgt weer voor kale plekken.

Wat is ons advies?

Allereerst moet u proberen in de wintermaanden het gazon zo veel mogelijk te ontzien, want het gras kan in deze maanden slecht tot niet herstellen.

Om de pH-waarde (zuurgraad) van de bodem goed te houden, is het in de meeste gevallen van belang dat er kalk gestrooid wordt. Hiermee wordt de pH-waarde verhoogd, waardoor de grond dus minder zuur wordt. U kunt natuurlijk heel goed zelf kalk strooien. Heeft u hier toch graag hulp bij? Of zijn er vragen omtrent dit onderwerp? Wij staan u graag te woord.

Bij een goede verzorging in de eerste maanden van het jaar hoort ook het verticuteren van het gazon. Hierbij wordt mos, wat zich in de afgelopen maanden heeft gevormd, verwijderd. Tevens wordt de bovenlaag een beetje los gemaakt, zodat nieuw graszaad op de kale plekken beter kan ontkiemen. Zo kan uw gazon met vertrouwen het voorjaar tegemoet.

Het assortiment op het gebied van bemesting is erg royaal! Wij helpen u graag met het maken van een juiste keuze.

Wilt u ook het hele jaar een mooi en gezond gazon?
Neem dan contact op met Dirk. Hij vertelt u er graag meer over! Dirk is bereikbaar op 0629349568 en via barneveld@degroenecombinatie.nl.

Vragen of meer informatie over dit blog artikel?

Neem contact op